9 Nisan 2009 Perşembe

Korkunç Tıb devamı

Jugum penis
Bu şeytani görünümlü alet, erkekleri uyku esnasında ereksiyon olduklarında uyandırmak için kullanılıyordu. Erkekleri sağlığa zararlı olan ve aynı zamanda ahlaki bir zayıflık olarak da görülen mastürbasyondan kurtarmak için icat edilmişti.

Amputasyon testeresi;
17.yüzyılCerrahlar zengin olduktan sonra özellikle bu tarz tıp ekipmanlarına para harcamaktan oldukça hoşlanıyorlardı. Özellikle altın kaplamalı aletler çok gözdeydi. Ne yazık ki bu ekipmanlarda bakteri üremesi çok yaygındı ve çoğu cerrah, operasyonlar arasında testereyi yıkamıyordu.

Fransız kurşun çıkarıcısı;
16.yüzyıl16.yüzyıl başlarında ateşli silahların yaygınlaşmasıyla kullanıma giren bu alet, kurşunu çıkarmak için kullanılan vidaya sabitlenmiş uzayıp kısalabilen uzun bir çubuktan oluşuyordu.

Evsel lavman makinası;
1830’larBazı çevrelerdeki inanışa göre, vücudunuzdan mümkün olduğunca çok sıvı çıkarmak gençleştirici bir etkiye sahipti ve hatta seks hayatına olumlu yönde katkı sağlıyordu. Bugün kolon lavajı olarak da bilinen bu yöntem bir zamanlar bazı sınıflar için çok gözdeydi.

Yapay solunum cihazı;
20.yüzyıl ortalarıAşılar geliştirilene kadar oldukça sık rastlanan çocuk felci, akciğer kaslarını felce uğratarak, hastayı nefessiz kalma tehlikesiyle baş başa bırakıyordu. Yapay solunum cihazı nefes almaya yardımcı olarak hayat kurtarıyordu. Bazı hastalar senelerce bu cihaza bağlı kalarak yaşayabiliyordu.

Bu korkunç yöntemler şu sıralar Londra’daki Bilim Müzesi’nde sergileniyor!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ilk alet ne ürküttü yaa :(|

ben geceleri istemdışı çok ereksiyon olabiliyorum. kesin ölürdüm öyle bişi olsa

blue tie dedi ki...

Bi,
Dua edelim şimdiki zamanda yaşıyoruz.Yoksa halimiz haraptı :D