8 Nisan 2009 Çarşamba

Korkunç Tıb

Modern zamanda yaşadığınızı unutun ve geçmişe gidin .Hastalandınız şimdiki hastanelerde bulunan alet edavat yok peki ne var.İşte cevabı...

İngiliz anti-mastürbasyon aleti; (erkek bekaret kemeri)
19.yüzyıl sonlarıBatı’da belki de son zamanlara kadar geçerli olan bir düşünceye göre, mastürbasyon erkek vücudunun tüm enerjisini ve canlılığını tüketen bir eylemdi. Bu model iç çamaşırının altına giyilmek için icat edilmişti.

Litotomi (taş çıkarma) koltuk değneği;
19. yüzyılBöbrek taşlarının kırılmasında kullanılan yöntem belki de serginin en korkunç parçası. Anestezi kullanılmadan uygulanan yöntem, hastayı adeta tavuk gibi ayak bileklerini kulaklarına kadar bağlayarak yatırıp, cerrahın, hastanın bacaklarının arasından taşı çıkarmasından oluşuyordu.

Frenginin sonuçlarını gösteren üç balmumu bacak,
Almanya; 18.yüzyılFrenginin bacakları ne hale getirdiğini gösteren bu üç balmumu bacak, seks yapmadan önce bir kez daha düşünmenize neden oluyor. Doktorlar ve halk sağlığı uzmanlarının frenginin yayılmasını engellemek amacıyla uyguladığı bu yöntem, insanları frenginin sonuçlarıyla karşı karşıya bırakıyor.

Alman Amputasyon (organ kesme) bıçağı;
18.yüzyıl18.yy icadı olan bu bıçak, özellikle cerrahlar tarafından bacağı dizin altından kesmek için kullanılıyordu. Anestezi olmadan uygulanan yöntem hasta için çok uzun sürse de sadece birkaç dakikadan oluşuyordu.

Yapay GözlerBu gözler, hastanın doğal gözüne en uygun gözü bulmak için gözle ilgilenen doktorlar tarafından kullanılıyordu. 1940’larda bu gözler için cam yerine plastik kullanılmaya başlandı ve daha sonra da tamamen kullanımdan kaldırıldı.

Yazının devamı yarına.

Hiç yorum yok: