27 Aralık 2008 Cumartesi

Wolverine Kimdir?


Wolverine'in yaratıcılarından Len Wein; Logan'ı mutantlaşmış bir buz porsuğu (wolverine'ın ingilizce manası buz porsuğudur) olarak tasarlamıştır. Sebebi de yüksek evrim'de evrimleşen bir insan olmasıdır. Logan'ın mutantlaşmış bir buz porsuğu olduğuna; The Incredible Hulk #180-181 serisi çizeri Cockrum da onaylamıştır. Ancak o; Wolverine'i Örümcek Adam tarzında bir evrime geçtiğini düşündüğünü söyler. Ama bu; John Romita'nın maskesiz 40 yaşında ve kıllı Logan'ı çizmesiyle değişir. Len Wein orijinal olarak Wolverine'in eldivenlerini pençeli olarak tasarlamıştır; ancak daha sonra Stan Lee'nin orijinalliğini korumasını istemiş ve mutantlaşmış bir buz porsuğu düşüncesini reddetmiştir.

2001 yılında çizilen Origin isimli mini-seri'de; Wolverine'ın geçmişi 19'uncu yüzyıla dayandırılır. Alberta, Kanada'da başlayan hikayeye göre; Wolverine James Howlett, Elizabeth Howlett'in kapıcı Thomas Logan ile olan yasak aşkından doğar. Eşi John Howlett ile beraber James'i büyütürler. Her ne kadar; Wolverine'in iyileşme güçleri olmasına rağmen; James çocukluğunu her zaman yardım edilmesi gerekilen hasta bir çocuk olarak geçirir. Thomas Logan, John Howlett'i öldürdükten sonra James Thomas'ı patlayan bir sinir ile öldürür ve pençeleri ilk kez dışarı çıkar. Kısa bir süre sonrasında özellikleri ve hisleri gelişir. Annesi de intihar ettikten sonra, orduya katılan Logan burada "Wolverine" takma ismini alır ve hikayeler gelişir.

Bu katkı aslında; çizerin metal alışımlı adamantium teroisine biraz ters düşer; ancak ilerleyen bölümlerde bunun pençeleri için değil de dayanıklığı üzerine olduğu anlatılır.
Wolverine in ilk başta pençelei kemikten oluşmaktadır fakat ileride uzerinde uygulanan deney sonrasında vücuduna adamantium aktarılır ve kemikleri adamantium la guclenmiş olur böylece pençeleride son halini alır.

1 yorum:

Amatör Gezgin'in Gezi Notları dedi ki...

Biraz önce gold max'de vardı X-Men 2 şimdi de goldmax2'de tekrarı yayınlanıyor. Aklıma Wolverine hakkında yazıların geldi izlerken